Xylitol
Xylitol - prírodné sladidlo rastlinného pôvodu

Xylitol je 100% čistá prírodná prísada - biely kryštalický prášok, ktorý vyzerá a chutí ako cukor. Získava sa prírodným spôsobom z geneticky nemodifikovanej kukurice. Ide o sladký kryštalický uhľovodík, ktorý sa prirodzene vyskytuje takmer vo všetkých druhoch zeleniny a ovocia. Získava sa z lyka kukuričných stebiel a klasov za pomoci kyseliny jablčnej a rôznych bakteriálnych kultúr. Neškodí zubom a má o 40% menej kalórií ako repný cukor. Nie je to umelé sladidlo.

Vlastnosti xylitolu
- čistá sladká chuť
- nízkokalorický
- s nízkym  glykemickým indexom
- priateľský k zubom
Použitie xylitolu
Xylitol je možné rozpustiť a zmiešať s jedlom ako cukor, čiže slúži ako náhrada cukru. Výborne sa osvedčil na sladenie horúcich nápojov, koláčov, keksov a iných pečených výrobkov.Pretože xylitol sa odlišuje od cukru svojím zložením, nemá však vlastnosti cukru. Je vynikajúcim sladidlom ovocia a obilín. Pri diéte a cukrovke sa xylitol môže používať namiesto cukru, a tak často ako cukor v pomere 1:1. Neposkytuje živnú pôdu pre rast plesní Candida a prispieva k obnoveniu vyváženej črevnej mikroflóry. Takisto sa používa aj ako sprej na choroby dýchacích ciest a pri ochoreniach ústnej dutiny.
Xylitol nie je pre naše telo ničím novým alebo cudzím. Jedným z jeho najlepších zdrojov je napríklad ovocie, lesné plody, hríby, šalát, tvrdé drevo a kukuričné klasy a je bezpečný na každodenné používanie.
Koloidné striebro

Koloidné striebro - priateľ Vášho imunitného systému Koloidné striebro je roztok mikroskopicky malých elektricky nabitých častíc striebra v destilovanej vode. Koloidné častice striebra dokážu zničiť vyše 1000 rôznych druhov patogénov – baktérie, vírusy, plesne a mnoho ďalších. Svojou aktivitou bránia patogénom dýchať, čo sa stane po aplikovaní koloidného striebra za pár minút a bez vedľajších účinkov. Koloidné striebro sa správa ako veľmi silné všestranné antibiotikum a tiež aj ako preventívny prípravok proti infekciám. Aby bol účinok striebra, čo najefektívnejší, je potrebné dopĺňať dostatok tekutín a to 8x200 ml pohárov vody za deň. Dr. Harry Margraf, priekopník a výskumník v oblasti striebra povedal,že „striebro je tým najuniverzálnejším liekom proti baktériam, ktorý máme k dispozícií". Použitie koloidného striebra - akné - artritída - plesňové ochorenia - ušné a očné infekcie - zápal ďasien - alergia, senná nádcha - zvieratá - dezinfekcia rán, liečba uší, očí.. - vredy - bradavice - vaginálne kvasinkové ochorenia - ochorenia (stafylokok, streptokok, zápal mandlí, pasový opar...) - rakovina Všeobecné vlastnosti striebra 1. koloidné striebro v ranách nepáli a neštípe 2. dezinfikuje rany a napomáha k ich vyčisteniu 3. urýchľuje hojenie a zaceľovanie pokožky 4. sťahuje a hojí chronické rany 5. je netoxické a vôbec ho necítiť Počas liečby sa môžu krátkodobo objaviť nepríjemné pocity ako bolesť hlavy alebo "škriabanie" v krku. V týchto prípadoch môžete na niekoľko dní znížiť liečebnú dávku koloidu až na polovicu. Tieto pocity sú spôsobené reakciou imunitného systému na náhle opúšťanie mŕtvych patogénov z tela. Treba brať do úvahy, že liečenie koloidom nemá nahradiť imunitný systém, ale výrazne mu pomôcť a stimulovať ho. Koloidne striebro 500ml - 15,00€

Kokosový olej

Kokosový olej 

Kokos (kokosovník orechoplodný) sa pestuje v palmových hájoch v čistej prírode na

pobreží Indonézie. Je hitom zdravej výživy. Zberá sa ručne a spracúva tradičným spôsobom

- vtedy je zaručená jeho kvalita. Samotná dužina sa jemne nakrája, suší na slnku a lisuje.

Vzniká vysokokvalitný a cenný olej. Typickou jeho vlastnosťou je jeho tuhá konzistencia,

ktorá sa okolo 24 C mení na tekutú.

Má bohaté využitie:

1. redukcia váhy (nasýtenie na niekoľko hodín, predchádanie JO-JO efektu)

2. ako potravina (lahodná chuť a vôňa)

a) organicky extra panenský kokosový olej - 1.lisovanie z dužiny kokosu, uchovanie

vitamínov A, C a E, telu prospešné látky a to kyselina luarová (dôležitá zložka ma-

terského mlieka), vnútorne a vonkajšie použitie, starostlivosť o pokožku batoliat

a dospelých, proti plesniam a baktériam, zohrievanie sa neodporúča

b) kokosový olej na pečenie a smaženie - neprepaľuje sa a neprská, zachovanie

vlastností oleja - príprava pokrmov na keramickom riade

c) kokosový krém - používa sa na rôzne dezerty, zákusky, krémy a jedlá

d) cukor z kokosových kvetov - vyrobený zo sladkého nektáru z kokosovej palmy,

bohatý na K, Mg, Zn, Fe a vitamíny B1, B2, B3, B6 a C

e) kokosová múka - neobsahuje lepok, nezhoduje sa so strúhaným kokosom, nízky

obsah omega 6 mastných kyselín,preto sa môže vystavovať vysokým teplotám,

pečenie chleba, pagáčov, posúchov a iné

f) kokosová voda - nazývaju ju aj "voda života" , zložením sa podobá ľudskej krvnej

plazme, čiže niečo ako "autotransfúzia", doplní všetky minerály po hnačke a vraca-

ní, ideálny športový nápoj, dodáva energiu a osviežuje

3. starostlivosť o pokožku tela a nechty

4. ako olej na vlasy - dodá lesk, vitalitu, jemnosť, reguluje vypadávanie, odstraňuje lupiny

5. pomáha proti plesniam a baktériám

6. masáže celého tela

7. ako mlieko po opaľovaní

8. prírodný balzam po holení

9. balzam na pery

10. bieli zuby, upokojuje ďasná a zamedzuje tvorbu áft v ústach

11. kokosový olej aj ako moderný liek - podpora tvorby hormónov štítnej žľazy, prevencia

proti srdcovým chorobám, senilite a dokonca aj rakovine



Cena s DPH:

Kokosový olej 400ml- 5,50€

Kokosový olej 200ml- 3,40€

Kokosový olej na vyprážanie 1000ml- 6,80€ 

Strana 4 z 6